Informatie werkgevers

The proven way from stress
to happiness 

CONTACT

Verzuimduur 50% korter

De gemiddelde duur van stressgerelateerd verzuim is 134 dagen*. Bij een burnout loopt de gemiddelde verzuimduur op naar 290 dagen**.  Een medewerker met burnout wil echter niets liever dan zich zo snel mogelijk weer beter voelen. Dat kan! In minder dan 50% van de gebruikelijke tijd.
Wij weten wat er fysiek en mentaal gebeurt als iemand teveel stress heeft. Nog belangrijker, wij weten hoe je de reactie op stress blijvend kan veranderen.
(Bronnen: *ArboNed aug 2021, **Capterra jan 2021)

Unieke aanpak

Happy Brain® Clinics combineert de nieuwste (neuro)wetenschappelijke inzichten met 8,5 jaar praktijkervaring. Dit heeft geresulteerd in unieke programma’s die wetenschappelijk zijn onderbouwd en uitermate effectief zijn.
De programma’s variëren van 60 tot 90 dagen. Na het intakegesprek wordt een behandeltraject op maat gemaakt dat is gebaseerd op een van de programma’s. Het behandeltraject wordt vertaald in een offerte die in overleg met de werknemer naar de werkgever wordt gestuurd.

Snelle re-integratie, geen recidief

Hoe sneller de start van het behandeltraject, hoe sneller iemand weer lekker in zijn vel zit en hoe sneller de terugkeer naar werk. Daarom vinden wij het van essentieel belang dat een medewerker snel kan starten met het behandeltraject.
Wij investeren in overcapaciteit van onze therapeuten en garanderen dat een medewerker binnen een maand na aanmelding de eerste behandeling heeft gehad. Lukt dat niet, en ligt dat aan ons? Dan zijn de totale kosten van het behandeltraject voor ons!

Te laat begonnen? Dan zijn de kosten voor ons!

Meestal is een medewerker een maand na aanvang van het behandeltraject dusdanig hersteld dat de re-integratie kan starten. Aan het eind van het behandeltraject is volledig herstel bereikt of wordt het binnen afzienbare tijd bereikt.
Doordat de stressreactie is veranderd en de weerbaarheid is toegenomen, is de kans op terugval minimaal.

Verzuim burnout in weken

Kosten per burnout

Ook preventief

Behalve dat wij de verzuimduur verlagen, kunnen wij in veel gevallen ook verzuim door stress voorkomen.

Door zowel de behandelingen als de preventie door Happy Brain® Clinics te laten verzorgen, kan het stressgerelateerde verzuim met 80% dalen.
Dat betekent dat teams op sterkte blijven én dat de verzuimkosten fors afnemen. Dat is zowel voor de werkgever fijn, als voor de collega’s op de werkvloer. Want zij kunnen hun werk blijven doen met een team dat op sterkte is.

Hoeveel kan jij besparen?

Psychisch verzuim dat met 80% afneemt, levert een enorme besparing op; globaal zo’n € 800.000 per duizend medewerkers per jaar.

Wil je weten hoeveel jouw organisatie kan besparen op stressgerelateerd verzuim?

Wij maken een berekening op basis van het aantal fte’s en het huidige ziekteverzuim van jouw organisatie, en de landelijke stress- en burnoutcijfers.

Doen

1.

STRESS HERKENNEN

Burnout wordt door de medewerker zelf  in 70-80% van de gevallen te laat onderkend. Daarom is het belangrijk dat collega’s of de leidinggevende de eerste signalen van burnout kunnen herkennen.

2.

SNEL ACTIE

De eerste maanden niet behandelen, doet meer kwaad dan goed. Zo snel als de conditie van de werknemer het toelaat actie ondernemen, is daarom het devies.

3.

AANPAK COÖRDINEREN

Om binnen een organisatie een adequaat verzuimbeleid te kunnen voeren, zijn een organisatiebrede coördinatie en een helicopterview essentieel.

INFORMATIE

Waar ben jij mee geholpen?

Neem contact met mij op over: 

Burnout Risico-scan team/afdeling/organisatieBerekening kostenbesparing stressgerelateerd verzuimInformatie programma 'Burnout preventie'Informatie programma 'Burnout Cure'Informatie programma 'Reboot'Informatie 'Veerkrachtanalyse'
Voorlichting/educatieExecutive programma bestuurdersOpleiding Register Stress-interventie ExpertIk wil graag dat je contact met mij opneemt

BEDRIJFSGEGEVENS