Maak kennis met ons team

De neurofysiologische interventies van Happy Brain® Clinics worden uitgevoerd door Register Stress-interventie Experts. Zij combineren gedegen neurofysiologische kennis met een eigen specialisatie en levenswijsheid vanuit verschillende achtergronden. Daardoor is er voor elke klant een goede match te vinden.

Onze teamleden beschikken over een grote mate van expertise, een warm hart en een betrokken, professionele houding. Die eigenschappen zetten ze met enthousiasme en toewijding in ten diensten van hun klanten, zowel voor als achter de schermen.

leeg

De opleiding Stress-interventie Experts is door CPION erkend als Register initiële post HBO beroepsopleiding.
Register is een beschermd predicaat dat wordt uitgegeven door CPION in opdracht van de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO). Het geeft aan dat de opleiding positief is beoordeeld op marktrelevantie, niveau, kwaliteit van het programma, actualiteit van de inhoud en structuur.

Kwaliteit en actuele kennis staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn alle therapeuten lid van de Beroepsorganisatie van Register Stress-interventie Experts.  De beroepsorganisatie voorziet in een Permanente Educatie programma.

Al onze therapeuten zijn aangesloten bij het NIBIG, het Nederlands Instituut voor Belangen behartiging Integrale Gezondheidszorg. Het NIBIG bevordert de samenwerking tussen reguliere en complementaire zorg. Via het NIBIG voldoen de Register Stress-interventie Experts aan de WKKGZ (wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

CARO BOTMAN MSM

Transpersoonlijk psycholoog & Executive coach
Register Stress-interventie Expert

Founder / partner Happy Brain® Clinics

Als transpersoonlijk psycholoog is Caro getraind om het individu in het grote geheel te beschouwen. Zij is altijd geïnteresseerd in de vraag achter het probleem, het ‘waarom’ van menselijk gedrag en het duiden van gebeurtenissen. Voor het antwoord put zij uit de wetenschappelijke opleidingen die zij heeft gevolgd op het gebied van psychologie, (strategisch) management, traumaverwerking, neuroplasticiteit en metafysica, en haar ruime ervaring als interim manager, adviseur, therapeut en executive coach. Haar kennis, kunde en vaardigheden combineert Caro met humor en een warm hart en dat maakt haar tot een gewaardeerd sparringpartner voor mensen met levensvragen en/of voor bestuurders die willen reflecteren op hun gedrag, persoonlijke effectiviteit en werkgeluk.
Caro is o.a. gecertificeerd trainer NeuroChangeSolutions bij Dr. Joe Dispenza.

Caro is mede-grondlegger van de integrale aanpak van Happy Brain® Clinics en samen met Ellen ontwikkelaar van de neurofysiologische interventies van Happy Brain® Clinics.

drs ELLEN BOTMAN MBA

Neurosocioloog & Executive counselor
Register Stress-interventie Expert
Founder / partner Happy Brain® Clinics

Als neurosocioloog is Ellen gespecialiseerd in het effect dat het menselijke gedrag, de interactie tussen mensen en de sociale context hebben op de hersenen en het lijf.
Na haar sociologiestudie is zij opgeleid door een van de grootste neurowetenschappers van onze tijd op het gebied van stress en ontspanning, dr. Joe Dispenza.
Cross-disciplinair denken en wetenschappelijke kennis vertalen naar de dagelijkse praktijk gaan Ellen moeiteloos af. Dat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de neurofysiologische stress-interventies die bij Happy Brain® Clinics worden toegepast.

Ellen heeft gewerkt op operationeel, tactisch, strategisch en bestuurlijk niveau, en kan makkelijk schakelen tussen deze niveaus. Hierdoor, en door haar veelzijdige achtergrond, voelen klanten zich snel op hun gemak bij haar en kan zij voor haar klanten daadwerkelijk het verschil maken.

Naast executive counselor is Ellen initiatiefnemer van Happy Brain® Foundation, expertisecentrum voor toegepaste wetenschappen voor ‘Gezondheid en (neuro)leiderschap tijdens en na crisis’.

TINEKE BRUININK

Register Stress-interventie Expert

Tineke is Register Stress-interventie Expert van het eerste uur. Haar systemische vaardigheden zijn ‘spot on’ waardoor zij bijzonder goed in staat is de vraag achter de vraag inzichtelijk te maken. Zij doorziet snel waar iemand uit balans is en waar in de behandeling het accent moet liggen.

Na 15 jaar als sociaal pedagogisch werker en verpleegkundige gewerkt te hebben, is Tineke vanaf 2016 werkzaam bij Happy Brain® Clinics.
Haar rustige manier van doen maakt dat klanten zich snel bij haar op hun gemak voelen.

HENRY TIJKEN

Register Stress-interventie Expert

Als ervaren Register Stress-interventie Expert weet Henry in korte tijd door te dringen tot de kern van een probleem en – minstens zo belangrijk – hij kan dit op heldere wijze inzichtelijk maken voor zijn klant. Dat doet hij op een compassievolle wijze en met een groot gevoel voor humor.

Behalve Register Stress-interventie Expert is Henry Life Coach en coach voor mensen met ADHD/ADD/autistisch spectrum. Zijn pallet aan vaardigheden is mede gebaseerd op zijn jarenlange ervaring als coach van moeilijk opvoedbare jongeren met een autistische stoornis.

JOKE VAN DER GRAAF

 Register Stress-interventie Expert

De effectiviteit van de Happy Brain® methodieken passen naadloos bij de hands-on mentaliteit van Joke. Tijdens haar jarenlange ervaring als verpleegkundig specialist oncologie heeft zij menige hulpvraag adequaat en vanuit een groot hart beantwoord.

Haar werk- en levenservaring maken Joke tot een Register Stress-interventie Expert die een oplossing weet voor alle vragen die zich aandienen. De methodieken van Happy Brain® Clinics die zij daarbij inzet, vindt zij life-changing, concreet en to-the-point.

MARIAN DE WAAL

Register Stress-interventie Expert

Marian heeft een achtergrond als verpleegkundige specialist. Daarnaast heeft zij een grote passie voor muziek, dirigeert zij twee koren en geeft zij leiding aan muziekproducties.

De gemeenschappelijke deler in haar (werk)ervaringen zijn de perspectieven ‘dienstbaarheid’ en ‘leiderschap’. Marian begrijpt als geen ander hoe deze twee perspectieven met elkaar gecombineerd kunnen worden ten dienste van haar klanten. Dit is zeer waardevol in haar werk als Register Stress-interventie Expert.

Voor Marian gaat het zowel in haar werk bij Happy Brain® Clinics als bij het maken van muziek om verbinding. In Marians woorden: ‘Het effect van beide is dat de klant de verbinding met zichzelf terug vindt, én dat de klant in staat is verbinding te maken met andere mensen’.

drs ELLEN DE JONG

Register Stress-interventie Expert

Respectvol, zonder oordeel en accepteren wat is, zijn voor Ellen onlosmakelijk verbonden met het vak van Register Stress-interventie Expert. Zij zoekt naar het goede en neemt dit als uitgangspunt voor de oplossing.

Ellen heeft ervaring in verschillende branches en weet makkelijk verbinding te maken met klanten met diverse achtergronden. Ze werkt vanuit de overtuiging dat je moet groeien vanuit wat je hebt en de methodieken van Happy Brain® Clinics sluiten daar naadloos bij aan.

Na 25 jaar als leidinggevende te hebben gewerkt in de commerciële en non-profit sector en bij de overheid heeft Ellen de overstap gemaakt naar coach en trainer. Om dit op een professionele wijze te kunnen doen, heeft zij vanaf 2002 diverse opleidingen gevolgd.

Janine Fidder Happy Brain Clinics

mr. JANINE FIDDER

Register Stress-interventie Expert

Janine is een ervaren coach die haar analytische stijl graag inzet als Register Stress-interventie Expert.

Haar achtergrond als meester in de rechten en haar jarenlange ervaring als kandidaat-notaris en bedrijfsjurist maken Janine een expert die resultaatgericht is. Zij kan haar klant op een vriendelijke en compassievolle manier een spiegel voorhouden.

De wetenschappelijke onderbouwing van de Happy Brain® aanpak sluit goed aan bij de stijl van Janine.

Suzanne Mijnheer Happy Brain Clinics

drs SUZANNE MIJNHEER

Register Stress-interventie Expert

Suzanne is een empathische, open persoonlijkheid. Ze heeft veel ervaring met coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zakelijke vraagstukken. Ze weet lichtheid in te zetten, ook bij lastige onderwerpen en ze weet mensen te inspireren hun eigen pad te kiezen.

Aan de UvA studeerde Suzanne Europese Studies met Antropologie en daarna heeft zij een professionele acteursopleiding afgerond. Tijdens haar jarenlange ervaring als organisatie adviseur groeide haar fascinatie voor de magie van werkplezier en samenwerking.

Ze zet haar kennis, ervaring en de Happy Brain® stress-interventies met plezier in om klanten op een liefdevolle manier weer in contact te brengen met hun persoonlijke energiebron.

Nina Bauer Happy Brain Clinics

NINA BAUER

Register Stress-interventie Expert

Nina heeft opleidingen gevolgd op het gebied van mediation, gesprekstechnieken, sturen op zelfsturing, persoonlijke effectiviteit en stress-interventies. Credo’s als ‘we beginnen alvast’ en ‘snel als het kan, langzaam als het moet’ komen uit haar koker.

Nina heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van families, het ondersteunen bij het maken van Family Group Plans en het bemiddelen bij burengeschillen. Deze ervaring, gecombineerd met haar werk als projectmanager en strategisch adviseur, maakt dat Nina overzicht houdt van het totale proces waar een klant in zit. Vervolgens geeft zij vanuit compassie en oprechte interesse sturing aan het proces van de klant.

CAROLINE SCHAAY

Register Stress-interventie Expert

Van de aanpak van Happy Brain® Clinics zijn er twee elementen die Caroline bovenmatig fascineren: de Subliminal Transformation & Integration (STI®) en de saboterende rol van beperkende overtuigingen.
Met de STI® heeft Caroline jarenlange ervaring. Beperkende overtuigingen weet zij op een deskundige en geduldige manier inzichtelijk te maken voor de klant, waarna zij vakkundig helpt bij het veranderen van de overtuigingen.

Caroline werkt zowel in haar werk als PTSS-therapeut als in haar werk als Register Stress-interventie Expert zonder oordeel en met grote deskundigheid en compassie.

Reinout van Vliet Happy Brain Clinics

REINOUT VAN VLIET

Integratieve massagetherapeut 

Als Integratieve massagetherapeut combineert Reinout drie verschillende massage technieken; dynamische-, klassieke- en polariteitsmassage.
Behalve ontspanning en rust brengt een integratieve massage ook meer lichaamsbewustzijn, waardoor het makkelijker wordt om niet alleen ‘in je hoofd te zitten’ maar ook te voelen wat er in je lijf gebeurt.

Door zijn jarenlange ervaring als massage therapeut en docent is Reinout als geen ander in staat om aan te voelen wat de klant nodig heeft om te ontspannen.

Integratieve massage is een vast onderdeel van sommige programma’s, zoals de Executive ReBalance day.

Ada Kaspersma Happy Brain Clinics

ADA KASPERSMA

Psycholoog, Business Development

Ada is als psycholoog afgestudeerd op burnout. Door haar studie, werkervaring en levenservaring weet Ada wat er nodig is om persoonlijk in balans te blijven en je dromen te verwezenlijken. Zij weet wat er nodig is om succesvol te zijn zonder dat het veel kracht en energie kost.

Deze kennis zet zij in voor bedrijven die aan de slag willen met psychisch verzuim door stress en burnout. Door een vertaalslag te maken tussen individuele behoeften en corporate-brede aanpak van stress- en burnout, zijn bedrijven verzekerd van de menselijke maat. En daar worden zowel werknemers als werkgevers happy van.

Aaron Mirck Happy Brain Clinics

AARON MIRCK

PR-expert 

Volgens Aaron kan er niets op tegen het geluk om iemand te mogen helpen zijn onderneming bij het grote publiek bekend te laten worden. Dat doet Aaron met verve en met grote deskundigheid. Hij heeft zijn sporen verdiend bij de overheid, platforms en internationale commerciële bedrijven.

Een effectieve behandeling van stress en burnout is – in de woorden van Aaron – een verhaal dat het verdiend om gehoord te worden door een groot publiek. Want hoe mooi zou het zijn als iedereen met teveel stress tijdig wordt behandeld, zodat er helemaal geen burnout meer voorkomt?

Waar ben jij mee geholpen?

Neem contact met mij op over: 

Burnout Risico-scan team/afdeling/organisatieBerekening kostenbesparing stressgerelateerd verzuimInformatie programma 'Burnout preventie'Informatie programma 'Burnout Cure'Informatie programma 'Reboot'Informatie 'Veerkrachtanalyse'
Voorlichting/educatieExecutive programma bestuurdersOpleiding Register Stress-interventie ExpertIk wil graag dat je contact met mij opneemt

BEDRIJFSGEGEVENS