Neurofysiologische interventies

Stress heeft altijd meerdere oorzaken. Onze behandeltrajecten bestaan daarom uit een integrale aanpak van verschillende behandelingen die inwerken op
cognitief, onbewust, emotioneel en fysiek niveau en op de sociale context.
Hieronder staan de onderdelen waar een behandeltraject uit kan bestaan.

De neurofysiologische interventies zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en omvat elementen uit de
neurowetenschappen, psychologie, biologie, cardiologie, neurosociologie en fysica. De behandelingen die wij toepassen zijn allemaal evidence based. Daarnaast doen wij wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van onze integrale, neurofysiologische aanpak.

Klik hier voor een voorbeeld van een behandeltraject

Bio- en neurofeedback

Hersengolven en hartritme zijn nauw verbonden met de mate van stress die wordt ervaren. Wij meten hersen- en hartactiviteit en en leren de klant hoe het voelt om ontspannen te zijn. Ook leren we de klant om de hart-brein coherentie te optimaliseren.

Ervaringen in het onbewuste opruimen

Alles wat je meemaakt, wordt in je onbewuste brein opgeslagen, en kan gaan fungeren als onbewuste triggers voor stress. Door je onbewuste brein schoon te maken en op te ruimen, verdwijnen de triggers en daarmee ook de stress.
(eenmalige sessie van 3 uur)

Begrijpen wat stress doet

Als je begrijpt hoe stress werkt, herken je het sneller. De psycho-educatie bestaat uit uitleg over de effect van stress en ontspannen op lijf en hersenen, wat stressverhogende elementen zijn en wat je zelf kan doen om de stress de baas te zijn. En dat werkt heel ontspannend!
(1 of meerdere sessies van 2 uur)

De omgeving op orde brengen

De sociale context waarin je functioneert, kan door verschillende oorzaken uit balans zijn geraakt. Het herstellen van de balans heeft verstrekkende, positieve gevolgen.
(eenmalige sessie van 4 uur)

Negatieve ervaringen verwerken

EMDR is dé therapie bij onverwerkte, negatieve ervaringen. Wij zorgen ervoor dat de klant zonder emoties aan een heftige gebeurtenis kan terugdenken.
(een of meerdere sessies)

Klik hier voor een voorbeeld van een behandeltraject

Waar ben jij mee geholpen?

Neem contact met mij op over: 

Burnout Risico-scan team/afdeling/organisatieBerekening kostenbesparing stressgerelateerd verzuimInformatie programma 'Burnout preventie'Informatie programma 'Burnout Cure'Informatie programma 'Reboot'Informatie 'Veerkrachtanalyse'
Voorlichting/educatieExecutive programma bestuurdersOpleiding Register Stress-interventie ExpertIk wil graag dat je contact met mij opneemt

BEDRIJFSGEGEVENS